Mind egy szálig

Május 30-án este 20:00-kor zenekarunk koncertje zárja a “Mind egy szálig” elnevezésű jótékonysági kampányt, amit először 2013-ban szervezték meg Székesfehérváron a hadigondozottak, hadiárvák megsegítésére, a hadisírok gondozására.

A kezdeményezés jelképe a székesfehérvári diákok által készített pünkösdi rózsa, erre, illetve az elesett hősök emlékére utal a „Mind egy szálig” elnevezés is.

Az adományozók egy-egy szál rózsát kaptak, és kapnak idén is a támogatásért. A karitatív rendezvény sikerét bizonyítja, hogy az adományokból 2013-ban Nemes Szalay Miklós főhadnagy, a Magyar Királyi 17. honvéd gyalogezred tisztje síremlékét, majd 2014-ben Szakolczay Béla hadnagy, az első világháborúban hősi halált halt fehérvári katona nyughelyét újították fel a Hosszú temetőben.

A kampánysorozat változatlan céllal folytatódik Székesfehérváron idén is, május 21-31-e között kulturális és rendhagyó helytörténeti programokkal adózik a város a katonahősök emlékének.

„A civilizáció társadalmai őrzik és ápolják kegyelettel és büszkeséggel hőseik emlékét. Jelenük számára és a jövőjük érdekében. Intelem ez és parancsolat a nemzetek minden tagja számára. Kötelesség.” – Bobory Zoltán ezen gondolatait idézte Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, a rendezvény fővédnöke, majd elmondta: az intelmek akár jelmondatai is lehetnének a „Mind egy szálig” jótékonysági akciónak.

A rendezvényekre szeretettel várják mindazokat, akik az emlékezésen túl adományaikkal is szeretnék segíteni a kezdeményezést.

A támogatásokat három helyszínen, az Alba Plaza előtti téren, a Városház téren és a Hotel Magyar Királynál elhelyezett standoknál gyűjtik május 21-31-e között, 11.00 órától 18.00 óráig.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.